Powered By Blogger

marți, 19 iulie 2011

"Generaţia rataţilor!" - Scrisoarea unui elev revoltat. CUM COMENTAŢI?



"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotaniştilor! - aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUŞINE!", se revolta un elev sătul să fie arătat cu degetul de cei care l-au crescut, într-o scrisoare postată pe internet.
   În scrisoarea care face furori pe Facebook, elevul, care a susţinut bacalaureatul în acest an, acuză corupţia din societatea românească, personajele dubioase prezentate drept modele de succes, schimbările haotice din sistemul de învăţământ şi susţine că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an reprezintă o oglindă fidelă a realităţilor româneşti.
"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotaniştilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! - aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUŞINE! Ruşine tuturor!
   Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, aratată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!
   Am ajuns după 20 de ani de spagă, de modele gen Becali, Tăliceanu şi Bianca Draguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflăm acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!
   Nu mai suportăm! Refuzăm să credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem de fapt prima generaţie care va fi sacrificată cu folos, şi asta deoarece ne-am săturat de ce se întamplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în stradă şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul românesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neasteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!
    Adică din aceşti copii care din `99 pană acuma li s-a schimbat programa de n`şpe ori, care au intrat la liceu sa dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizică, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de baieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbracate în direct la televizor, acesti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale ţării, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Acesti copii nu au intelect nici macar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Măi nemernici etnobotanişti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, măi loazelor să nu învaţaţi şi să intraţi fară pile şi copiat la facultăţi când aveţi atatea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook şi pe messenger decât să urmariţi modelele oferite la tv???
   Adevarul e că de 20 de ani ne aşteptam să iasă nişte flori de nufar în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzică! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizari de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanişti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi să te mai consideri profesor? E posibil să iei diplomă frauduloasă la Spiru Haret şi să educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Asadar, de ce vă miraţi? De ce sunteti indignaţi? aaaa... aveaţi impresia că dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevarate sugative de rating, sau dacă le cumparaţi votul şi îi minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o să fim dintr-o dată altfel?
  Ei bine, suntem altfel, dar nu aşa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim să spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastra, iar dacă nu vom reuşi să va schimbăm, vom pleca din tară, şi atunci să rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotaniţtilor cum ne spuneţi voi o să vă arătăm că avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentăm adevărata fortă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâti care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tări şi aşa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revoltă împotriva voastră!"

Un comentariu:

Ilonely spunea...

Comunicat important pentru tara: lasa-ti lamentarile ca trece trenul pe langa noi... na c-a trecut. Bine asa. Puisor, copile, TOVARASE, dragule meu, Te-ai umflat ca orezul si la fel au facut ceilalti de pe aceasta pagina care ti-au raspuns pro si contra(Oare si eu?). Vestea buna e ca o sa va(ne) treaca. Cand o sa prinzi si tu o bucata de os cu ajutorul cuiva din familie ("PILA" o sa uiti de indignarea de acum. Invatamantul nu este mai prost ca alta data, asa a fost totdeauna, ca daca era mai bun ne chemam Japonia asa tot Romania suntem din 24 ianuarie 1862 si vom fi pana cand o sa lasam dracu' tv-ul, pc-ul si chiar cartile si vom pune osul la munca. Va salut pe tine pustiule si pe toti ceilalti romani, ma bucur ca sunteti in viata, lanceziti si sperati la mai bine P.S. Speranta moare ultima, deci implicit noi cu totii vom muri inaintea ei
Diez